Rebekka Van Bockstal

Rebekka Van Bockstal (1994, Lier) is een gedreven jonge gitarist die haar inspiratie put uit de traditie van de jazzmuziek en uit de verschillende wegen die deze muziek de dag van vandaag kan inslaan. Bij het banen van haar eigen weg in de muziekwereld richt Rebekka zich voornamelijk op componeren en laat zich hierbij inspireren door de muziek van Pierre Van Dormael, Robin Verheyen, Lage Lund, Maria Schneider, …

In 2012 begon Rebekka haar opleiding in de uitvoerende muziek aan de jazzafdeling van het Gentse Conservatorium. Hier kreeg ze drie jaar les van Hans Van Oost, zijn passie voor het vak stimuleert haar tot op de dag van vandaag. In 2015 werd het tijd voor wat nieuws. Rebekka besloot om haar studies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze haar Master in de uitvoerende muziek (jazz) behaalde onder de hoeden van Peter Hertmans.

Bij Art Brut 5tet deed Rebekka een eerste spelervaring op. In 2015 kreeg de band nog erkenning als finalist van de ‘Concours XL Jazz’ wedstrijd tijdens Brussels Jazz Marathon. Vanaf 2016 werd Rebekka’s muzikale hoofdbezigheid haar eigen kwartet: RVB Quartet. Met dit project had ze voor een eerste maal de kans haar eigen composities met medemuzikanten te brengen voor een publiek. In 2017 kwam de band Tadpole Evolution tot stand, wat tevens Rebekka’s afstudeerproject was aan het Brusselse conservatorium. Verder is ze ook actief als vaste gitarist van zangeres Diana Aivia, in een gitaarduo met Machiel Heremans en bij The Andrews Brothers.

© Laura Peeters 2018